sphere ctrl menu cross shoppingcart trash
Je tanden

Beugels

Orthodontie

Orthodontische hulpmiddelen, ook wel beugels genoemd, maken het reinigen van de tanden moeilijker. Tandplak bouwt zich snel op rond beugels, slotjes,elastiekjes en draden.

Wat zijn beugels?

Vroeger waren er weinig orthodontische hulpmiddelen, maar onderzoek en technologie hebben geleid tot een verscheidenheid aan orthodontische systemen. Sommige zitten vast, bevinden zich aan de buitenkant of de binnenkant van het gebit en sommige zijn uitneembaar. Het doel van orthodontie is om de tanden en kiezen recht te trekken en uit te lijnen door ze langzaam in de juiste positie te brengen.

Mondhygiëne voor beugels

Het dragen van beugels kan de mondhygiëneroutine en tandheelkundig zorg iets ingewikkelder maken. Om tandvleesaandoeningen en gaatjes te voorkomen, moet je zowel je tanden als je beugel goed reinigen. Reinigen met een gewone tandenborstel is niet genoeg - je hebt vaak een extra reinigingsproduct nodig. Je tandarts/orthodontie assistent kan je helpen met geschikte producten voor orthodontische zorgen je laten zien hoe je ze moet gebruiken. Als je afneembare beugels hebt, zorg er dan voor dat je ze ook reinigt met behulp van een tandenborstel en water.

Hoe reinig je jouw beugel?

 1. Begin met het spoelen van je mond met water om voedselresten die vastzitten aan de draad los te maken. Reinig vervolgens de tanden, kiezen en beugels met een tandenborstel met kleine cirkelvormige bewegingen. Vergeet niet om de tandenborstel in de richting van de tandvleeslijn te draaien. Eindig door de binnenkant en de kauwvlakken te borstelen.
 2. Om een goed resultaat te krijgen, moet je reinigen waar de tandenborstel niet kan komen. Een kleine tandenborstel met een ronde kop is handig voor het reinigen van de beugels en de tandvleeslijn. Een interdentale rager helpt bij het schoonmaken onder de draad en tussen de tanden en kiezen.
 3. Gebruik voor extra bescherming tegen cariës TePe Gingival Gel met chloorhexidine en fluoride. Gebruik met mate.

  Als je afneembare beugels hebt, zorg er dan voor dat je ze dagelijks poetst met een tandenborstel en water.

 

Vier tips om jouw mond gezond te houden tijdens de orthodontische behandeling

 1. Poets met fluoride tandpasta
 2. Gebruik interdentale producten
 3. Reinig je tanden en kiezen na elke maaltijd
 4. Gebruik een fluoride spoeling om het risico op cariës te minimaliseren.

Help uw kind om te gaan met beugels

Wennen aan beugels kan een strijd zijn. De eerste ongemakken en pijn komen vaak voor en de nieuwe look kan een tijdje duren om te accepteren. Hier volgt een advies om je kind te helpen zich aan te passen:

 1. Bespreek de voordelen van een behandeling met jouw kind
 2. Hulp bij het reinigen van de beugels
 3. Leg een voorraad met orthodontische was aan
 4. Serveer om te beginnen zacht voedsel
 5. Maak een reiskoffer met speciale borstels voor je kind om mee te nemen naar school.

TePe producten geschikt voor beugelverzorging

TePe Supreme™

TePe Supreme is een tandenborstel met filamenten op twee niveaus voor een betere toegang rond beugels, slotjes en onder draden. TePe Supreme™ on braces

TePe Compact Tuft™

De Compact Tuft is een haakse borstel met een afgeronde tuft, die bijzonder geschikt is voor het reinigen rond beugels en langs de tandvleeslijn.

.TePe Compact Tuft™

TePe EasyPick™

TePe EasyPick™ kan worden gebruikt voor interdentale reiniging onder de draad of de beugel. Het is verkrijgbaar in twee maten voor grotere of kleinere tussenruimtes.TePe EasyPick™

TePe Gingival Gel with Chlorhexidine and Fluoride

Voor extra bescherming tegen cariës gebruik je onze TePe Gingival Gel met chloorhexidine en fluoride. De gel is eenvoudig aan te brengen met een enkele tuftborstel of een interdentale rager. Gebruik het na het tandenpoetsen voor een optimaal fluoride effect. Niet uitspoelen na gebruik. Gebruik met mate.

TePe Implant & Orthodontic Brush™

De Orthodontische Borstel heeft een slanke borstelkop, ontworpen voor een efficiënte reiniging dicht bij beugels en onder orthodontische draden.

TePe Implant brush

TePe Interspace™

Interspace is een haakse borstel met een taps toelopende borsteltip, ideaal voor het reinigen van kritische plaatsen in de buurt van beugels en onder draden. Er kunnen twee verschillende hoeken worden gekozen voor een optimale toegangTePe Interspace™

Interdentale Ragers

De interdentale ragers van TePe zijn verkrijgbaar in verschillende maten, met een rechte of schuine borstelkop en in twee texturen, zacht en extra zacht. De extra zachte borstels hebben langere filamenten, die geschikt kunnen zijn voor orthodontische patiënten.TePe Interdental Brush™ on braces