sphere ctrl menu cross shoppingcart trash
Je tanden

Hoe interdentale ragers te gebruiken

Stap-voor-stap instructies

Maak er een dagelijkse routine van om tussen je tanden te reinigen met een interdentale rager. Het houdt je mond gezond en voorkomt tandvleesontstekingen en gaatjes. Interdentale borstels kunnen ook worden gebruikt voor het reinigen van implantaten en orthodontische hulpmiddelen.

Laat interdentale ragers deel uitmaken van je dagelijkse routine

Wist je dat je met een tandenborstel slechts 60% van de tandoppervlakken kan bereiken? Tussen je tanden en kiezen bouwt zich tandplak op waar een tandenborstel niet bij kan komen. Het wordt aanbevolen om een interdentale rager te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse reinigingsroutine om tandvleesontstekingen, gaatjes en slechte adem te voorkomen.

Een interdentale rager is een kleine borstel die speciaal is ontworpen om tussen je tanden te reinigen, daar waar een gewone tandenborstel niet bij komt. Het dagelijks gebruik van een interdentale rager in aanvulling op het regelmatig poetsen is een gemakkelijke en efficiënte manier om je tandvlees, tanden en kiezen fris en gezond te houden.

Kies de juiste maat

Voor het beste resultaat is het belangrijk om een interdentale rager van het juiste formaat te kiezen. Vaak heb je meer dan één borstelmaat nodig. Je tandarts of mondhygiënist kan je helpen bij het kiezen van de juiste borstelmaat of -maten. Als je om wat voor reden dan ook niet naar de tandarts of mondhygiënist kunt gaan, neem dan een TePe interdentale mix-pack. Zo kun je een geschikte maakt vinden.

loading...

Gebruik je interdentale rager één keer per dag, bij voorkeur 's avonds en voor de spiegel. Beweeg de rager een paar keer zachtjes heen en weer in elke interdentale ruimte.

Gebruik geen gewone tandpasta, omdat deze schurende middelen bevat. Je kunt in plaats daarvan TePe Gingival Gel aanbrengen met chloorhexidine en fluoride. Dat is speciaal ontworpen voor het gebruik met een interdentale rager. Gebruik met mate.

Hoe gebruik ik de interdentale rager?

  1. Kies de juiste maat
  2. Plaats voorzichtig
  3. Beweeg de borstel heen en weer in elke ruimte
  4. Verander de grootte en buig de hals of het draad wanneer nodig
  5. Vervang de rager wanneer de filamenten versleten zijn

Gebruik van interdentale ragers tussen de voortanden

Gebruik een rechte interdentale rager tussen de voortanden.

Plaats de borstel voorzichtig tussen uw tanden en kiezen. Forceer de borstel niet in een ruimte; werk er voorzichtig in of kies een kleiner formaat.

Beweeg de interdentale rager een paar keer over de hele lengte heen en weer.

Gebruik van interdentale ragers tussen de achterste tanden en kiezen

Zie verschillende instructies voor kleine en grote interdentale ragers.

Als je een kleine interdentale rager (roze, oranje, rood of blauw) gebruikt, kun je de zachte hals iets buigen.

Door met je vinger lichte druk te zetten, kun je makkelijker tussen de achterste tanden en kiezen komen.

Als je een interdentale rager van een groter formaat gebruikt, kan de toegang tussen de achterste tanden en kiezen worden verbeterd als je de draad een beetje buigt.

De interdentale rager gaat langer mee als je de rager niet met een andere hoek recht maakt of buigt.

Hoe TePe Angle™ te gebruiken

TePe Angleis een interdentale rager ontworpen om een goede toegang tot alle interdentale ruimtes te creëren. Het heeft een schuine borstelkop en een langer handvat.

Gebogen voor eenvoudig gebruik en uitstekende toegang

TePe Angle™ is een interdentale rager ontworpen voor gecontroleerde en handige interdentale reiniging. De schuine borstelkop maakt het makkelijker bereikbaar, vooral tussen de achterste tanden en kiezen en van binnenuit. Het lange, platte handvat biedt een stabiele, ergonomische greep. TePe Angle is verkrijgbaar in zes kleurgecodeerde maten, allemaal met geplastificeerd draad voor veilig gebruik.

Hoe de TePe Angle™ tussen de achterste tanden en kiezen te gebruiken

TePe Angle™ heeft een schuine borstelkop voor een makkelijke bereikbaarheid tussen de achterste tanden. Het kan zowel van buitenaf als van binnenuit worden gebruikt.

TePe Angle™ wordt van buitenaf gebruikt.

TePe Angle™ van binnenuit gebruikt.