sphere ctrl menu cross shoppingcart trash
Je tanden

Tandheelkundige implantaten

Houd je tandheelkundige implantaten schoon en fris

Een goede verzorging van je tandheelkundige implantaten is van vitaal belang voor het succes op lange termijn. Met een goede verzorging thuisen professioneel onderhoud kan je nieuwe gebit een leven lang meegaan.

Hoe zorg je voor je tandheelkundige implantaten?

Zorg voor je tandheelkundige implantaten net zo goed als voor je natuurlijke tanden. Een goede mondhygiëne is noodzakelijk om te voorkomen dat er ziektes en ontstekingen rond de implantaten ontstaan. Met een goede verzorging thuis  en regelmatig professioneel onderhoud kan je nieuwe gebit een leven lang meegaan. Er zijn verschillende soorten implantaten die verschillende mondverzorging in huis nodig kunnen hebben.

TePe biedt een reeks producten om het reinigen te vergemakkelijken. Je tandarts of mondhygiënist zal je helpen bij het kiezen van de producten die bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren passen.

Mucositis (ontsteking van het tandvlees rond implantaten) en peri-implantitis (botverlies rond implantaten) wordt veroorzaakt door tandplak. Daarom is het belangrijk om alle oppervlakken van het implantaat te reinigen, vooral tussen implantaten en de aangrenzende tand. Besteed extra aandacht aan de gebieden waar tandvlees en implantaat elkaar ontmoeten. Soms is het moeilijk te zien waar het implantaat zich bevindt, dus vergeet niet om je tandarts te vragen waar jouw implantaten precies zijn geplaatst. In geval van pijn of vermoedelijke ontsteking wordt geadviseerd ook je tandarts of mondhygiënist te raadplegen.

Reinigen van tandheelkundige implantaten

Bekijk onze video's over het reinigen van jouw implantaten.

loading...

De binnenkant

Reinig de binnenkant van je implantaten met TePe Universal Care™.

loading...

De zijkanten

Reinig de zijkanten van je tandheelkundige implantaten met een TePe Interdentale Rager.

loading...

Rondom het implantaat

Reinig je tandheelkundige implantaten met TePe Bridge & Implant Floss™.

Aanvullende producten

In de meeste gevallen is een tandenborstel, een speciale borstel en een interdentaal reinigingsproduct voldoende om de implantaten schoon te houden. Soms hebben we aanvullende producten nodig die afhankelijk zijn van het ontwerp van de constructie van het implantaat en van onze individuele behoeften en voorkeuren.

Information material

Lees meer in onze patiëntenfolder Verzorging voor uw implantaten