sphere ctrl menu cross shoppingcart trash
Je tanden

Gevoelige tanden

Hoe om te gaan met gevoelige tanden

Als je gevoelige tanden hebt, kun je plotseling pijn of ongemak voelen. Dit komt vaak voor bij het eten of drinken van iets kouds, zoets of zuurs.

Wat zijn gevoelige tanden?

Gevoelige tanden, of overgevoeligheid van het tandbeen, kan tijdelijk of permanent zijn. De problemen kunnen soms worden veroorzaakt door scheurtjes of gaatjes in de tanden, maar vooral door blootliggende worteloppervlakken. Een verkeerde tandenborsteltechniek kan leiden tot een recessie van het tandvlees en ook tandvleesaandoeningen (parodontitis) kunnen de worteloppervlakken blootleggen en gevoelig achterlaten.

Gevoelige tanden kunnen zeer pijnlijk zijn, vooral bij het eten of drinken van iets kouds, zoets of zuurs.

 

Reinigingsadvies voor gevoelige tanden

Gebruik een tandenborstel met extra-zachte of zachte filamenten en een tandpasta voor gevoelige tanden met fluoride. Gebruik voor een zachte reiniging tussen de tanden een TePe interdentale rager met zachte filamenten. Gebruik TePe Gingival Gel™ om indien nodig extra fluoride toe te voegen. Gebruik echter niet regelmatig tandpasta tussen je tanden omdat tandpasta een schurend effect heeft. Als de problemen langer dan een week aanhouden, vraag dan advies aan uw tandarts of mondhygiënist.

Je gevoelige tanden poetsen

De juiste tandenborsteltechniek kan de gevoeligheid verminderen. Zacht poetsen met behulp van een fluoride tandpasta is essentieel.

loading...

4 tips voor gevoelige tanden

  • Poets je tanden twee keer per dag met een tandenborstel met extra zachte of zachte filamenten
  • Gebruik een tandpasta voor gevoelige tanden met fluoride en breng TePe gingivalgel aan rond de probleemgebieden.
  • Dagelijks reinigen tussen je tanden en kiezen
  • Vermijd koude dranken, zuur eten en drinken