sphere ctrl menu cross shoppingcart trash
Je tanden

Tandenpoetsen

Hoe poets je jouw tanden en kiezen

De juiste techniek voor het poetsen van je tanden en kiezen is essentieel voor het gezond houden van je tanden, kiezen en tandvlees. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardige tandenborstel met een ontwerp dat past bij je individuele behoeften en voorkeuren.

Zacht en efficiënt tandenpoetsen

Als de tandenborstelfilamenten te hard zijn of als je de verkeerde poetstechniek gebruikt, kunnen je tandvlees, kiezen of tanden beschadigd raken. Kies een tandenborstel met zachte borstelharen en een taps toelopende borstelkop voor een betere toegang tot de achterste tanden en kiezen. Vergeet niet om van tandenborstel te wisselen als de tandenborstel versleten is. Een versleten tandenborstel reinigt je tanden niet goed.

De tandenborstels van TePe zijn verkrijgbaar in verschillende zachtheden en hebben een taps toelopende kop. Ze zijn efficiënt, duurzaam en gebruiksvriendelijk.

 

Hoe poets je jouw tanden en kiezen

De juiste tandenpoetstechniek is essentieel om je tandvlees en tanden gezond te houden.

Poets de binnenkant, buitenkant en bijtvlakken van de tanden en kiezen twee keer per dag met een tandenborstel en fluoride tandpasta minstens twee minuten. Zet de tandenborstel op een hoek van 45°, zodat de filamenten de tandvleeslijn bereiken. Borstel met lichte druk en kleine bewegingen.

loading...

Hoek van de tandenborstel

Poets de binnenkant, buitenkant en bijtvlakken van de tanden en kiezen met een tandenborstel en fluoride tandpasta, tweemaal per dag gedurende minstens twee minuten. Houd de tandenborstel op een hoek van 45° vast, zodat de filamenten de tandvleeslijn bereiken. Borstel met lichte druk en met kleine bewegingen.

Borstel met lichte druk

Neem na het poetsen wat water in de mond en kolkhet schuim tussen de tanden gedurende 30 seconden. Spuug uit, , maar spoel niet om het preventieve effect van het fluoride optimaal te benutten. Vermijd eten of drinken gedurende twee uur na het tandenpoetsen.

Tandenpoetstips voor kinderen

Een goede tandenpoetsroutine is belangrijk vanaf het eerste begin. Zodra de eerste tand van je kind doorkomt, is het tijd om een tandenborstel te gebruiken. Gebruik een kleine hoeveelheid fluoridetandpasta ter grootte van de kleine vingernagel van het kind.

Lees meer over Kindertandheelkunde

 

Reinigen tussen de tanden

Wist je dat je met een tandenborstel slechts 60% van de tandoppervlakken kan bereiken? Een interdentale rager reinigt de gebieden waar je tandenborstel niet kan komen. Zorg ervoor dat je elke dag tussen jouw tanden en kiezen reinigt.

Lees meer over interdentale ragers

 

2-2-2-2 regel

  • Gebruik 2 cm tandpasta
  • Poets met fluoride tandpasta 2 keer per dag
  • Poets 2 minuten
  • Vermijd eten of drinken gedurende 2 uur na het poetsen

Informatiemateriaal

Lees meer in onze patiëntenfolder Tips voor een gezonde lach.